Formatul anuntului de atentionare in meniul unui restaurant- speta ANAF

Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

Intrebare : Are un restaurant obligaţia de a tipări pe prima pagina din meniu a anunţului de atenţionare a clienţilor referitor la obligaţia de respectare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în condiţiile în care meniul restaurantului format diferit de A4?

Raspuns ANAF:

Operatorii economici care desfăşoară activităţi comerciale în unităţi de tip restaurant, bar, discotecă, club şi altele asemenea asigură informarea clienţilor şi prin tipărirea anunţului de atenţionare pe prima pagină a meniurilor pe care le pun la dispoziţia acestora ori prin alte mijloace, astfel încât la fiecare masă destinată clienţilor aceştia să aibă permanent posibilitatea de a citi anunţul de atenţionare
Pentru tipărirea anunţului de atenţionare se utilizează caractere egale de minimum 14 puncte.
Astfel, în situaţia în care, din considerente practice, operatorul economic nu poate integra anunţul pe prima pagină a meniului, cu respectarea formatului şi conţinutului aprobate prin actul normativ, acesta are posibilitatea tipăririi anunţului într-un alt format, cu condiţia redării tuturor elementelor de conţinut, color, folosind fonturi cu dimensiunea minimă de 14 puncte.

Articole similare